____________

 

Články:

Ako správne údiť

Sprievodca drevnou štiepkou na údenie

 

____________

 


Úvod » Údiarne » TRADIČNÉ BARBECUE udiarne

Údiarne / TRADIČNÉ BARBECUE udiarne

Usporiadať podľa 
Výrobca  

CHEYENNE
Yoder Smokers
naša cena 1 799,00 €

CHEYENNE
skladom


WICHITA
Yoder Smokers
naša cena 3 099,00 €

WICHITA
skladom


DURANGO 20 "
Yoder Smokers
naša cena 3 999,00 €

DURANGO 20 "
skladom


KINGMAN
Yoder Smokers
naša cena 4 699,00 €

KINGMAN
skladom

AKO FUNGUJE POSUNUTÁ UDIAREŇ?

Naše posunuté udiarne pozostávajú z ohniska (menšia škatuľa), varnej komory kde pečiete prevažnú väčšinu jedál a dodatočnej vertikálnej varnej komory, ak si vyberiete jeden z našich modelov Durango. Začnete tým, že rozložíte oheň v ohnisku, teplo potom prúdi z ohniska skrz varnú komoru a komínom von. Rýchlosť horenia a produkciu tepla kontrolujete prostredníctvom klapky na otvore ohniska. Klapka na komíne môže byť tiež použitá pre upravenie teploty vo varnej komore.

 

AKO SA LÍŠI KONŠTRUKCIA POSUNUTEJ UDIARNE OD VERTIKÁLNEJ ALEBO ZADNEJ KONŠTRUKCIE?

Vertikálne alebo zadné konštrukcie používajú veľké množstvo pomaly horiaceho dreveného uhlia s kúskami dreva na vytvorenie chute. Posunuté udiarne používajú malý horúci oheň z dreva pre vytvorenie ako tepla, tak aj chute.

 

MÔŽEM NA POSUNUTEJ UDIARNI GRILOVAŤ A UDIŤ?

Áno, existujú 3 spôsoby varenia na posunutej udiarni:

Priamy gril. Stačí zapáliť oheň z dreveného uhlia priamo pod roštami na varenie a grilovať priamo nad uhlím. Rošt pre gril je súčasťou ohniska, pričom môže byť pridaný dodatočný rošt pre drevené uhlie, ktorý z varnej komory urobí priamy gril.

Nepriamy gril. Tu stačí len zapáliť oheň v ohnisku a otvoriť klapky. Tým sa vytvorí vynikajúci nepriamy gril v ohniskovej polovici varnej komory.

 

AKÝ HRUBÝ JE KOV?

Všetky drevené udiarne Yoder sú vyrábané z nových 6.35mm oceľových tyčí a platní.

 

AKO SA TEPLO A DYM UDRŽÍ V KOMORE?

Všetky drevené udiarne Yoder sú plne zvarené, žiadne bodové zvary okolo dvierok. Okrem toho sú dvierka varnej komory pripútané 6.35mm x 25mm materiálom, ktorý je úplne privarený na dvierka pre zníženie priesakov okolo dvierok.

 

SÚ ROŠTY ODNÍMATEĽNÉ?

Všetky rošty sú odnímateľné.

 

AKO FUNGUJE PLATŇA PRE ÚPRAVU TEPLOTY?

Platňa pre úpravu teploty sa založí naproti spoločnej stene ohniska a varnej komory. Týmto sú teplo a dym nútené vstúpiť do komory pod platňou a sú uvoľňované postupne ako putujú naprieč komorou. Táto konštrukcia znižuje postranné rozdiely teplôt o viac ako polovicu.

 

AKÝ DRUH DREVA BY SOM MAL POUŽIŤ?

Výber dreva je záležitosťou chute, takže Vám v skratke predstavíme pár základných pravidiel aby sme Vám uľahčili rozhodovanie. Použité drevo by malo byť ovocné alebo orieškové. Medzi typické drevá patrí jablko, čerešňa, dub, pekan, orechovec a medúnok. Ovocné drevá vytvárajú jemnú chuť s jemne sladkým koncom. Dub a iné tvrdé drevá vytvárajú výraznejšiu chuť. Na rozdiel od iných tvrdých driev, pekan môže mať sladké zakončenie. Okrem chute drevo ovplyvní aj farbu mäsa, napríklad niektorí kuchári radi miešajú čerešňu a pekan, čo vytvára čerešňovú farbu na chrumke a robustnú dymovú chuť s jemne sladkým koncom. Zoznam je len pre ilustráciu, dá sa použiť veľké množstvo iných ovocných driev.

 

Namiesto klátov a klátikov dreva môžete použiť drevené uhlie ako hlavný zdroj tepla a pridať drevené pelety pre chuť a dym.

 

AKO ZAPÁLIM OHEŇ?

Začnite tým, že otvoríte kryt ohniska, hlavnú klapku a klapku v komíne, čo zvýši prúdenie vzduchu a zrýchli zapálenie ohňa. Väčšina posunutých udiarní používa ako základ uhlie. Keď už máte základ z horiaceho uhlia, zatvorte kryt a na uhlie položte dva kusy dreva. Keď sa drevo premení na žeravé uhlíky, privrite obe klapky do polovice aby teplota v komore začala stúpať. Keď sa komora stabilizuje na požadovanú teplotu, pridajte jeden kus dreva a mäso.

 

AKO ČASTO MÁM KONTROLOVAŤ OHEŇ?

Približne každú hodinu pridajte jeden kus dreva. Kľúčom k dokonalej farbe a jemnej dymovej chuti je udržanie malého horúceho ohňa. Ak oheň horí efektívne, bude z komína vychádzať tenký svetlý dym.

POZNÁMKA: ťažký biely dym naznačuje, že drevo len tleje a nehorí efektívne. To dáva mäsu tmavú farbu a trpkú chuť.

 

AKO REGULUJEM TEPLOTU?

Keď sa komora stabilizovala a je na požadovanej teplote, teplotu je možné regulovať množstvom paliva, ktoré pridáte v ktorúkoľvek dobu a pozíciou hlavnej klapky ohniska.

 

AKO PRIPRAVÍM NOVÝ GRIL?

Zapáľte oheň v ohnisku použitím akéhokoľvek dreva na udenie a nechajte ho horieť aspoň pri 120°C po dobu 3 až 5 hodín. Gril je pripravený a môže sa v ňom grilovať, keď sa na vnútorných povrchoch vytvoril tenký čierny lesk.

 

AKO DLHO TRVÁ NAHRIATIE?

Rozrobenie základu zo žeravých uhlíkov a rozohratie ocele komory na požadovanú teplotu trvá obvykle 45 minút. Gril je teraz pripravený na varenie.

 

ČO ROVNOMERNOSŤ TEPLOTY?

Tradičná nízka a pomalá posunutá komora má vyššiu teplotu pri ohnisku a nižšiu teplotu pri komíne. To je jednou z najväčších výhod tejto konštrukcie. Teplo postupuje z jedného konca na druhý a správa sa rovnako pri každom pečení. To je veľmi užitočné pre pečenie rôznych druhov mäsa naraz. Chcete piecť rebierka alebo bôčik? Spustite platňu pre úpravu teploty a teploty sa vyrovná od jedného konca po druhý.

 

AKO VYČISTÍM OHNISKO?

Každý gril je dodávaný s nástrojom na vyčistenie popola, ktorý je tvarovaný pre rýchle a jednoduché odstránenie popola z ohniska.

 

AKO VYČISTÍM VNÚTRO GRILU?

Začnite tým, že ho rozoberiete, povysávate telo, použijete tenký nôž pre odstránenie nánosov a dokončíte pretrením citrusovým čistiacim prostriedkom.

 

MÔŽEM GRILOVAŤ AJ V ZIME?

So svojou Yonder udiarňou môžete udiť po celý rok.

 

AKO DLHO UDIAREŇ VYDRŽÍ?

Udiareň vydrží po celý život, to garantujeme