____________

 

Články:

Ako správne údiť

Sprievodca drevnou štiepkou na údenie

 

____________

 


Ako správne údiť

________________________________________________________________________________________

Ako správne údiť

v 5 jednoduchých krokoch!

1. Výber

váš štýl dreva - piliny, štiepka, kocky alebo doštičky

2. Namočiť

približne 15-30 minút podľa štýlu dreva.

3. Predhrejte gril

použite menšie množstvo uhlia a dobre ho zohrejte.

4. Osušenie

do pahreby vložte vopred osušené kusy

dreva (drevo nesmie byť mokré ale vlhké).

                                                                                                  

5. Údime

do horúcej pahreby vložíme kúsky dreva. Iba raz uvidíte a ucítite ako dobre vonia správne údenie a zistíte čo je NAJLEPŠIE!

 

________________________________________________________________________________________

Štýly dreva

Piliny

Na dlhé studené údenie mäsa a rýb.

Štiepka

 Krátka doba údenia, ľahšia chuť.

 Kúsky

 Dlhšia doba údenia sprevádzaná silná chuť

 Doštičky

 Na údenie rýb a delikátne chutné mäsá.

 Pelety

 Na dlhé studené údenie mäsa a rýb.