____________

 

Články:

Ako správne údiť

Sprievodca drevnou štiepkou na údenie

 

____________

 


O naších produktoch

O našich produktoch

Údime.sk ponúka výrobky z dreva na údenie určené pre všetky typy grilov a udiarní. Zameriavame sa na dodržiavanie štandardov kvality a neustále sa snažíme naše produkty inovovať.

 

 

 ________________________________________________________________________________________

Štýly dreva

Piliny

Na dlhé studené údenie mäsa a rýb.

Štiepka

 Krátka doba údenia, ľahšia chuť.

 Doštičky

 Na údenie rýb a delikátne chutné mäsá.

 Pelety

 Na dlhé studené údenie mäsa a rýb.

 

 

 

________________________________________________________________________________________

 

Druh dreva

Charakteristika

Hodí sa s

Slivka

Stredná: výrazný hustý dym dodáva chuť údenia s jemne štipľavou príchuťou. Dodáva zlatohnedú farbu. Bravčové, divina, syry

Jablko

Mierna: sladká ale hustá, ovocná chuť dymu Losos, mečúň, ostatné ryby, hydina, bravčové mäso

Čerešňa

Mierna: sladká ale hustá, ovocná chuť dymu Hydina, pernatá zver, bravčové mäso

Broskyňa alebo hruška

Mierna: mierne sladká s chuťou dreva Hydina, pernatá divina, bravčové mäso

Buk

Stredná: asertívna, ale príjemná chuť, niekedy trochu kyslá. Dobre sa hodí s inými druhmi dreva s ovocnou chuťou. Hovädzie, hydina, bravčové

________________________________________________________________________________________

Ako správne údiť

v 5 jednoduchých krokoch!

čítať viac